Kalender/Fakkeltog for forfulgte kristne

Fakkeltog for forfulgte kristne

Denne tysdagen går vi i fakkeltog for å vise vår støtte til alle våre kristne brødre og søstre som blir forfylgt for trua si på Jesus. Det blir oppmøte i parken i Fosnavåg. Der blir det halde ein kort appell før toget går oppover til Herøy kyrkje. Det blir felles møte i Herøy kyrkje ved ankomst.

Program:

18:30 Parken i Fosnavåg

Her vert det presentasjon av tema, og vi får ein appell ved Rita Monica Knotten Torvik. 

Faklar vert utdelt (gratis) og vi går i tog til Herøy kyrkje. 

19:30 Tverrkyrkjeleg samling i Herøy kyrkje

Tale ved Batyr Nursen. Song og musikk ved forsongarteam under leiing av Tor Arne Leine. Forbønn for forfølgde søsken. Kollekt. Helge Åkernes og Olaug Lillian Bjørke deltek frå Åpne Dører.

Tema: Utestengt for sin tro

8 av 10 lever i land med sterke begrensninger i trosfriheten.
Mange steder opplever kristne og andre trosminoriteter å bli utestengt. De kastes ut av familien, nektes utdanning, mister jobben eller isoleres i lokalsamfunnet – på grunn av sin tro. 

 For de fleste i vår del av verden er det selvsagt at man skal kunne velge religion eller livssyn etter egen overbevisning. I andre deler av verden kan det å skifte tro føre til at man blir diskriminert eller forfulgt. Forfølgerne kan være egen familie, nærmiljøet, arbeidsgiver og myndigheter.  

I år vil vi gå ut på gatene for å markere at vi står sammen med alle som opplever diskriminering og utestengelse på grunn av sin tro eller livssyn. Vi vil stå sammen med alle som ikke får lov til å uttrykke og utøve sin tro på den måten de selv ønsker. Og vi vil utfordre norske myndigheter til å gjøre det de kan for å jobbe for trosfrihet for alle. 

Ingen skal stå alene i forfølgelsen – vi er Én kirke – Én familie. 

Fri til å tenke, mene og tro – uten å bli straffet

I år vil vi gå i fakkeltog for dem som er utestengt på ulike områder, på grunn av sin tro.
Bli med og løft din fakkel for dem som lever i stor urett!

Meir informasjon.

Powered by Cornerstone